Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата загрява на място!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата загрява на място!

Здравейте, чакам си по светофарите днес и гледам стрелака на температурата е отишла на 100 градуса. Когато съм в движение се оправя, но на място почва да играе от 90 до 100. Помислих, че не ми се пуска първа скорост на вентилатора, но проверих и работи. За по-прегледно качвам и таблица. Някакви предположения какво се случва?
    Attached Files
    Alfa Romeo 166 3.2TI

Аз мисля, че няма място за притеснение. Понякога стрелката не показва вярно. Температурата, която отчита ECU - то си е в нормалните граници. Провери нивото на течността в казанчето, ако трябва долей и поизмий радиатора.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

То голям гърч в тоя Пловдив, днес вечерта и аз минах през града, ужас е, и моята ми направи впечатление че загря, нищо притеснително според мен.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Понякога това са първите признаци на заминаващ си термостат. Смени го, когато можеш. Нищо няма да загубиш. Не е скъп.

Comment

Ако моторът загрява нормално бързо след студен старт,
          нищо няма да загуби, освен едни 80 лв. и една напълно излишна манипулация.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

100 градуса не са нормални при работа на място.

Comment

Първа степен на вентилатора включва при 97. При това положение колко да не са нормални 100?

Гледал ли си температурата, която мери ECU - то когато моторът работи намясто а стрелката стои закована на 90?

95 - 101.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Така е, стрелката седи на 90 даже когато се пуска първата степен на вентилатора. Това го наблюдавах дълго време когато сменях резистора. Сега обаче реши да показва вярно и ми е странно как за 3 минути загря 3 пъти до 100. Това ли трябва да си подаря за черният петък https://www.autodoc.bg/behr-thermot-tronik/7008531
                Alfa Romeo 166 3.2TI

Comment

Не ме разбирай погрешно. Аз не казвам, че е непременно термостат. Просто на мен ми се е случвало при такива симптоми впоследствие да се окаже термостат. Но аз го смених, когато вече стрелката започна да минава над 105 градуса.Първоначално беше над 95, после 100. Може и така да си караш, изчакай, то ще си покаже.

Comment

Нещо не е наред, стрелката трябва да си седи забита на 90с независимо какво се случва с мотора. Почне ли да катери, някъде има проблем. А при температурите в момента просто абсурд.

Comment

Ако има нещо нередно, то е свързано със стрелката или с нейния сензор.

В температурата, която "вижда" ECU - то няма нищо нередно.
                      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:20.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Както еко ви каза, колата няма проблем със загряването, а евентуално само в показаното.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Този филм съм го играл. Пробвай с измиване на радиаторите, ако не - нов радиатор.
                          Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Я за по-сигурно първо тури един термометър да разбереш кое лъже, после ще сменяш каквото трябва ако има нужда.
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                              Както еко ви каза, колата няма проблем със загряването, а евентуално само в показаното.
                              Не заблуждавайте хората. Не е вярно, че местенето на стрелката не е проблем, свързан с прегряването. Повтарям - това понякога е признак за заминаващ термостат. И лесно може да се провери дали е така: като започне стрелката да вдига над 90, пускаш парното на макс - ако е термостат или е свързано с реално покачване на температурата на двигателя, постепенно стрелката се връща на 90 градуса.

Но така само гадаем. Най-добре колегата да си направи диагностика и щателна проверка на датчици, радиатор и термостат.
                              Last edited by Love Italian cars; d.m.y г., 21:52.

Comment

Working...
                              X